İZMİR / MENEMEN - Haldun Koşay Anadolu Lisesi

Okulumuz Kurucusu: Ecz. Haldun KOŞAY

Okulumuza İsmini Veren Hayırserver Ecz. Haldun KOŞAY´ı Saygıyla ve Minnetle Anıyoruz.

Haldun KOŞAY Kimdir?

1925 yılında İstanbul´da dünyaya geldi. Babası Abdulbari KOŞAY Menemen Hükümet Tabibi olduğu için çocukluğu Menemende geçti. Menemen Kubilay İlkokulunu 1937 yılında, Karşıyaka  Ortaokulu´nu 1940 yılında,İzmir Atatürk Lisesi´ni 1943 yılında bitirdi.İstanbul Eczacılık Fakültesi´nden 1947 yılında mezun olduktan aynı yıl Menemen´de, YENİ ECZANE adlı eczaneyi açarak mesleki hayata atıldı.O tarihten bu yana 60 yıldır kesintisiz olarak (Yeni Eczane-İnci Eczanesi)Menemen´de halk hizmetine devam etti. Uzun yıllar bu bölgede hastalarına şifa dağıttı.

On beş yıl Kızılay Şubesi ve altı yıl T.H.K Menemen başkanlıklarında bulundu.Kızılay Derneği onursal üyeliğini yaptı.T.H.K  Menemen Şube binası yapımı başkanlığı döneminde gerçekleşti. Menemen´e bağlı Asarlık beldesinde adına Haldun KOŞAY Lisesi, 2005 Yılında vefat eden Eşi Fatma Koşay, adına da ilköğretim okulu yaptırarak eğitime kazandırdı.Bahri-Sadi ve İnci´nin babaları Haldun KOŞAY 2015 yılında ebediyete uğurlandı.

Saygıyla ve Minnetle Anıyoruz.

Yayın: 27.10.2016 - Güncelleme: 14.11.2022 13:00 - Görüntülenme: 3925